Drumul Crucii, refacut ieri la Cluj

Peste 100 de credinciosi greco-catolici au refacut, miercuri, Drumul Crucii prin centrul municipiului Cluj-Napoca, acestia avand in frunte un tanar care a jucat rolul lui Isus Cristos purtand o cruce de lemn pe umar, flancat de alti doi care au interpretat doi soldati romani.

Participantii la procesiune s-au adunat, miercuri dupa-amiaza, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, de unde au pornit spre Catedrala Greco-Catolica ”Schimbarea la Fata”, rugandu-se si intonand cantece religioase.

In fruntea lor s-au aflat trei tineri, unul avand o cruce de lemn pe umar si o coroana de spini pe cap, interpretand rolul lui Isus Hristos flancat de ceilalti doi costumati in soldati romani.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, prezent la procesiune alaturi de mai multi preoti, a declarat ca procesiunea Drumul Crucii este una dintre cele mai vechi traditii ale bisericii, prin care crestinii incearca sa traiasca la persoana I-a momentul patimilor Domnului.

”Refacem traseul pe care Isus Hristos l-a parcurs inainte de rastignirea pe cruce. Prin aceasta procesiune urmarim sa ne ajutam la nivel spiritual sa retraim acele momente ca fiind momentele noastre, pentru ca, acolo pe cruce, au fost si momentele noastre. Este un moment de rugaciune, in care vrem sa transmitem urbei ca este cazul sa lasam putin munca si ritmul asiduu si sa ne aplecam putin asupra sufletelor noastre, pentru ca Isus Hristos le-a luat pe toate, acolo, pe cruce”, a spus episcopul greco-catolic.

La intrarea in Catedrala Greco-Catolica „Schimbarea la Fata”, crediciosii au primit cruciulite din carton pe care le-au pus pe o cruce de mari dimensiuni din interiorul lacasului de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *