Emanuel Ungureanu ii cere primarului Boc sa nu mai dea bani la biserici

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost prezent ieri la sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru a-i cere primarului Emil Boc sa nu mai dea bani la biserici si sa ii redirectioneze catre spitale.

Ungureanu le-a cerut membrilor comisiei care se ocupa de alocarea sumelor sa mearga inainte sa decida sa vorbeasca cu pacientii si medicii despre conditiile din spitale. Mai mult, acesta a cerut consilierilor locali sa identifice terenuri pentru construirea unor noi clinici.

As vrea sa reflectati asupra unui lucru. Vorbim despre alocarile de sume pentru spitale. Un membru PSD aprecia Primaria si Consiliul Local si pe domnul primar pentru faptul ca aloca bani pentru spitale in comparatie cu Primaria din Mures care nu o face. Eu am intotdeauna o alta perspectiva asupra orasului. Eu consider ca noi ca oras ar trebui sa avem o carte de vizita complet diferita de cea pe care o avem astazi. Cartea de vizita a unui oras sunt spitalele nu salile de sport. As ruga comisia care decide alocarile ca atunci cand primeste cereri, hartii, din partea unor spitale din Cluj sa faca efortul sa mearga pana la spitale, sa vorbeasca cu managerii, sa vorbeasca cu pacientii, cu medicii. Ar trebui sa ne asiguram ca aceste conditii din spital sa fie aceleasi si pentru noi cand sunam, parlamentari, consilieri, cat si pentru cei care ne-au ales. Rugamintea mea este ca cei care au responsabilitati in a veni cu un vot, cu o recomandare, inclusiv il rog pe domnul primar, sa mearga in spitalele din Cluj in vizita in orice zi si sa vada care sunt nevoile. Ar trebui sa existe un comitet la nivelul Consiliului Local care sa identifice terenuri pentru clinici noi. Ar trebui sa cautam terenuri nu asa cum am facut gresit pentru o anumita persoana, terenuri in interes public. In Institutul de Transplant se baga sume uriase de bani, unele ca cele din 2013 alocate ilegal de la aceasta masa. Rugamintea mea este ca la anul pe aceasta vreme daca voi intreba un consilier daca a identificat un teren pentru o clinica sa mi se spuna ca macar se straduieste cineva sa faca asta”, a spus Ungureanu.

Ungureanu a cerut, de asemenea, ca Primaria Cluj-Napoca sa nu mai aloce bani bisericilor.

O ultima rugaminte majora. Renuntati la solicitarile din partea cultelor un an, macar un an, si relocati sumele spre spitale. Stiu ca este o tema sensibila, dar uitati-va cum arata bisericile din Cluj in comparatie cu spitalele, indiferent de cultele religioase. Ganditi-va la o masa alaturi de prelati, ce se fac cand ajung la UPU si nu vine ambulanta la timp si nu sunt suficienti medici si nu este aparatura. Daca mergeti cu copilul la ORL sa stiti ca nu veti gasi garda. Nu avem garda la copii. Am adus ecograf dar nu avem ecografisti. Daca aveti copil minor in weekend cu otita nu aveti unde sa mergeti, toti. Toti managerii de spitale din Cluj si din tara sunt pusi politic. Pentru ca cei care i-au pus politic isi rezolva problema cu copilul lor sunandu-i pe medici si venind in pijamale pentru ei. Ceilalti din Cluj, Dumnezeu cu mila. Sa faceti un efort sa cautam terenuri pentru spitale noi”, a mai spus Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *