Epidemie de rujeola in tara, cu 90 de cazuri la Cluj

De la izbucnirea epidemiei, au fost inregistrate 13 decese, un al 14-lea deces posibil datorat acestei boli se afla in curs de confirmare, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit raportului intocmit de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), publicat joi, 12 ianuarie, datele pe ultima saptamana arata ca in Romania au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeola, din care 13 decese.

Cinci dintre cei decedati sunt din judetul Arad, trei din judetul Timis, trei din judetul Dolj, un caz la Caras-Severin si un caz in Capitala, se mai arata in raportul publicat joi. In document se arata ca un al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare, in judetul Timis, relateaza Mediafax.

Al 14-lea deces posibil deces din cauza rujeolei este al unui bebelus de opt luni care a murit luni seara la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

„Este un baietel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeola, iar serologia a fost echivoca, adica nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeola. Pentru a afla asta, se va face necropsia si analizele vor fi trimise la Bucuresti pentru a determina daca sunt virusi in plamani. Copilul era suspect de rujeola si a murit din cauza unei insuficiente respiratorii si a unei complicatii pulmonare, fiind un pacient internat de trei saptamani si tinut pe ventilatie mecanica pana ieri, cand a decedat”, a spus medicul Virgil Musta,purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara.

Cazurile de rujeola au fost confirmate in 34 de judete din tara. In raportul intocmit de CNSCBT, cele mai multe cazuri, 509, au fost confirmate in judetul Arad, urmat de Caras-Severin, cu 403. Clujul este al 7-lea in clasament, cu un numar de 90 de imbolnaviri, iar judetele Maramures, Vaslui, Botosani, Giurgiu si Prahova au avut cate un singur caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *