EuroBirdwatch 2017 duminica la Cluj

Societatea Ornitologica Romana va invita sa luati parte alaturi de membrii ei la EuroBirdwatch 2017. Este un eveniment de popularizare a observarii pasarilor salbatice, care se desfasoara pe intreg cuprinsul Europei, in perioada 30 septembrie – 1 octombrie, scopul sau fiind observarea a cat mai multor specii de pasari in timpul migratiei de toamna.

Anul acesta doritorii vor ieși duminica, 1 octombrie anul curent, sa numare speciile si exemplarele de pasari de pe lacurile din Campenesti, judetul Cluj. Intalnirea lor va avea loc la ora 09.45, pe drumul care duce catre Campenesti, imediat dupa iesirea de pe soseaua Cluj-Dej. Participantii vor avea, ca de obicei, lunete, binocluri si determinatoare, cu ajutorul carora vor incerca sa ne starneasca interesul fata de migratoarele inaripate si, de ce nu, chiar deschiderea catre un nou hobby.

Cei care doresc pot completa formulare cu observatiile efectuate, iar acestea vor fi trimise pentru centralizare catre Societatea Ornitologica Romana si de aici catre coordonatorul programului, care este BirdLife.

Mai multe informatii despre EuroBirdwatch 2017 la nivel national se pot afla aici.

Organizatia coordonatoare a programului, BirdLife, este un ONG international de tip parteneriat global care are ca scop de conservarea pasarilor, habitatelor lor si a biodiversitatii globale, lucrand cu oamenii spre sustenabilitate in utilizarea resurselor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *