Eurovision 2021 a fost castigat de Italia

Trofeul Eurovision 2021 merge in Peninsula. Italia este castigatoarea finalei celei de-a 65-a editii a concursului Eurovision, desfasurata ieri seara la Rotterdam. Este doar cel de-al treilea trofeu pentru Italia, precedentul fiind castigat in 1990 de celebrul Toto Cutugno.

Italia a fost reprezentata de trupa rock Måneskin, cu piesa „Zitti e Buoni”. Grupul este alcatuit din patru membri, trei baieti si o fata. Ei au avut o prestatie puternica, impresionand cu o piesa rock foarte antrenanta, in stil ”garage rock”, intitulata ”Zitti e buoni”. Piesa s-a aflat in fruntea pronosticurilor specialistilor. Gratie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentantii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

Vrem doar sa spunem, pentru intreaga Europa, pentru intreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodata”, a declarat Damiano David, solistul formatiei Maneskin, dupa ce trupa a fost anuntata castigatoare a concursului.

Pe locul doi s-a clasat reprezentanta Frantei, Barbara Pravi, cu 499 puncte, iar pe locul trei, cel al Elvetiei, cu 432 puncte. In TOP 10 au mai intrat  Islanda (378), Ucraina (364), Finlanda (301), Malta (255), Lituania (220), Rusia (204) si Grecia (170).

Spectaculoasa moldoveanca Natalia Gordienko a fost preferata publicului roman la Eurovision 2021.

Romania, reprezentata de clujeanca Roxen, nu s-a calificat nici de data aceasta in finala Eurovision. Juriul din Romania a acordat aseara punctajul maxim Maltei. Publicul de la noi din tara a votat pentru reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *