Extinderea si modernizarea retelei electrice in doua comune clujene

Consiliul Judetean Cluj a eliberat doua certificate de urbanism care vizeaza lucrari de investitii in dezvoltarea retelei electrice destinata consumului general si iluminatului public in comunele Sanmartin si Taga – sat Santejude Vale.

Accesul cetatenilor la retelele de utilitati publice reprezinta un aspect esential intr-o societate civilizata, motiv pentru care imi exprim intreaga sustinere pentru demersurile initiate de cele doua comune clujene, investitii a caror finalitate o reprezinta imbunatatirea nivelului de trai al intregii comunitati deservite”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, in ceea ce priveste propunerea de extindere a retelei electrice de consum general si iluminat public in localitatea Santejude Vale, investitia se va realiza pe un amplasament aflat intre doua unitati administrativ-teritoriale, respectiv comuna Taga si comuna Sic, zona care, momentan, nu este racordata la reteaua de alimentare cu energie electrica. Lucrarile, prevazute a se desfasura pe o durata de maximum 60 de zile prevad realizarea unei retele electrice sub/supraterane in lungime totala de peste 600 metri, subtraversari ale drumului comunal, montarea de puncte de transformare si stalpi de iluminat.

Referitor la proiectul propus spre realizare in comuna Sanmartin, acesta vizeaza, in principal, lucrari de reabilitare si modernizare a sistemului de iluminat public existent. Conform unei expertize tehnice efectuate cu acest prilej, infrastructura destinata iluminatului public din localitate este una preponderent ineficienta, distanta mare intre stalpi si fata de marginea carosabila cauzand obtinerea unui nivel minim de iluminare. Solutia astfel identificata in vederea eficientizarii sistemului de iluminat public din comuna Sanmartin vizeaza modernizarea retelei in toate cele opt sate componente, printr-o suplimentare a stalpilor de iluminat, respectiv o extindere a retelei aeriene de distributie a energiei electrice cu aproximativ 400 de metri. De asemenea, aparatele de iluminat existente vor fi dezasamblate si inlocuite in totalitate, acestea fiind uzate din punct de vedere fizic, tehnic si economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *