Festival – concurs de interpretare instrumentala „Trio Transilvan – Trio Instrumental”- editia a XXIII-a

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Gherla si Casa Municipala de Cultura, organizeaza duminica, 26 noiembrie 2017, Festivalul – concurs anual de interpretare instrumentala „Trio Transilvan – Trio Instrumental”.

Festivalul aflat la cea de-a XXIII-a editie va debuta la ora 13:00 in sala de spectacole a Casei Municipale de Cultura din municipiul Gherla. Acesta isi doreste sa promoveze valorile traditionale ale muzicii folclorice si are ca obiectiv principal pastrarea traditiei zonale, a repertoriilor muzicale de tip vechi, interpretate de formatii instrumentale in formula de trio transilvan, constituite, in principiu, din trei instrumente muzicale.

In acest context, cele doua sectiuni ale concursului Trio Transilvan care cuprinde cele trei instrumente specifice – vioara, contra si contrabas si Trio Instrumental, cuprinzand instrumente specifice locale, vor scoate in evidenta calitatea si autenticitatea repertoriilor interpretate de formatiile inscrise in concurs, readucand in atentia specialistilor, a publicului spectator si a publicatiilor media importanta deosebita pe care folclorul o detine in cadrul culturii romanesti.

In cadrul evenimentului „Trio Transilvan – Trio Instrumental”, pe langa concursul propriu-zis al formatiilor, recitaluri instrumentale si gala laureatilor, va avea loc si lansarea a doua albume CD, realizate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, proiect coordonat de dr. Mircea Cimpeanu, sef birou cercetare, conservare si arhivare cultura si arte traditionale din cadrul institutiei. Este vorba despre CD-ul Trio Transilvan Rezeda din Dej, care cuprinde muzica populara instrumentala maghiara si CD-ul  Muzica romanes din Soporu de Campie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *