Festivalul interjudetean „Jocu’ de pe Campie”, ediţia a XXII – a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Primaria şi Consiliul Local Mociu organizeaza duminica, 3 septembrie 2017, in localitatea Mociu, un eveniment folcloric reprezentativ pentru Campia Transilvana, Festivalul interjudetean „Jocu’ de pe Campie” – ediţia a XXII – a.

Manifestarea va debuta la ora 12.00, cu o parada a portului popular, urmand ca de la ora 13.00 sa aiba loc deschiderea oficiala. in continuare, de la ora 13.30, vor urca pe scena, in cadrul unui spectacol folcloric, ansamblurile: „Zorile”, „Copiii Mociului”, Grupul de jucausi din Chesau, „Fiii Camarasului”, „Trandafirul de la Caian”, Formatia de jocuri traditionale din Frata, „Grupul tradiţional al Zegrenilor” din Ceaba, „Izvorasul Tureniului”, Asamblul „Doina Sarmasului” (jud. Mures), Grupul traditional din Voivodeni (jud. Mures), „Somesul Apahida” si „Joc de Ceanu Mare”. In cadrul evenimentului vor evolua si solistii vocali: Irina Somesan, Gheorghe Puian, Claudia Pavel, Daria Moholea si Raluca Rus.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra traditia unica şi inegalabila din Campia Transilvaniei. Festivalul, care are ca scop protejarea si promovarea jocului traditional din Campia Transilvaniei in randul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Samboan.

Prima editie a Festivalului „Jocu’ de pe Campie” a avut loc in anul 1984 la Mociu, cand au participat formatii artistice din judetul Cluj, dar şi din Alba, Mures sau Bistrita-Nasaud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *