Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” incepe luni

Sala Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca va gazdui luni, 16 octombrie 2017, incepand cu ora 09:30, deschiderea celei de-a 16-a editii a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”. Intre premierele pe care manifestarea le aduce la Cluj se afla si spectacolul „Atarnand de o sfoara”, cea mai de succes productie a Companiei „Di Filippo Marionette” din Italia, care a cucerit publicul din intreaga lume cu expresivitatea extraordinara a marionetelor lucrate manual.

Editia din acest an a festivalului organizat de Teatrul de Papusi „Puck”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, se va desfasura intre 16 si 20 octombrie, atunci cand vor avea loc nu mai putin de 21 de spectacole si un atelier de manuire a papusilor condus de Stephen Mottram, Oxford, intitulat „Logica Miscarii”.

Reprezentatiile vor avea loc pe scenele unor institutii precum Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, Casa de Cultura a Studentilor, Opera Maghiara de Stat, Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Papusi „Puck”. Vor participa artisti din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie si Romania iar printre invitatii speciali ai editiei se numara britanicul Stephen Mottram, dar si Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguta” din Chisinau. Dintre spectacolele care se vor juca in fata micilor spectatori clujeni amintim: „Scufita Rosie”, „Motanul Incaltat”, „Mica sirena”, „Peter Pan”, „Alice in tara minunilor”, „O poveste cu elfi” sau „The Parachute”.

Juriul competitiei este format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg si Epaminonda Tiotiu – scenograf iar presedinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului International de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia. Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a 16-a editii va avea loc vineri, 20 octombrie a.c., la ora 18.30, pe scena Teatrului „Puck”.

Biletele la evenimentele din programul Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete se achizitioneaza la intrare, cu exceptia spectacolului „Motanul Incaltat”, pentru care biletele pot fi cumparate de la Agentia Teatrala din Piata Stefan cel Mare nr. 14.

Compania „Di Filippo Marionette” isi prezinta cel mai apreciat spectacol la  Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” miercuri, 18 octombrie a.c, de la ora 17:00, la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”. „Atarnand de o sfoara” a avut premiera in 12 decembrie 2012 la Terasa Teatrului Pamies din Barcelona si de atunci se pare ca este de neoprit. Multumita acestui spectacol, compania a reusit sa calatoreasca si sa joace in cele mai bune teatre din 13 de tari.

Atarnand de o sfoara” este o productie nonverbala, creata pentru intreaga familie, care se desfasoara pe o durata de 45 de minute, in care veti intalni multe personaje diferite, fiecare cu povestea lui, relatata prin gesturi. Spectacolul exploreaza rasuflarea si detaliile miscarii marionetelor lucrate manual si investigheaza felul in care artistii interactioneaza cu aceste papusi. Cateodata profund, cateodata jucaus, fermecator, magic sau poetic, spectacolul este ideala pentru copilul din noi toti.

Remo Di Filippo este autorul reprezentatiei, cel care semneaza si regia artistica, alaturi de Rhoda Lopez si Putxa Nimyo. Interpreteaza Remo Di Filippo si Rhoda Lopez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *