Festivalului National al Cantecului de Catanie, editia a XI-a, la Cluj

Festivalului National al Cantecului de Catanie, ajuns la editia a XI-a, se tine la Cluj, saptamana viitoare.

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, impreuna cu Divizia 4 Infanterie Gemina, invita publicul interesat sa participe in perioada 23-24 octombrie a.c. la cea de-a XI-a editie a Festivalului National al Cantecului de Catanie, ce va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultura a Studentilor.

Festivalul este unul dintre cele mai valoroase de acest gen din tara, din cadrul programului manifestarilor cultural-folclorice, iar laureatii celor zece editii au devenit nume mari ale cantecului popular romanesc.

Editia din acest an va fi una aniversara, dedicata Centenarului Marii Uniri. Aproape 40 de concurenti din toata tara si din Republica Moldova s-au inscris la preselectie. In urma audierii materialelor cerute de Regulamentul concursului, s-au calificat pentru festival 18 concurenti. Acestia vin din judetele: Salaj, Hunedoara, Maramures, Suceava, Mures, Bistrita-Nasaud, Alba, Sibiu, Timis, Dambovita, Cluj si Republica Moldova.

Juriul este coordonat de prof. univ. dr. Ioan Bocsa. Din juriu fac parte: prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, lect. univ. dr. Alina Stan, prof. dr. Ramona Preja si interpretul de muzica populara Ovidiu Purdea Somes.

Trofeul festivalului este in valoare de 2500 de lei. Premiul I este 2000 de lei, premiul II – 1500 de lei si premiul III 1000 de lei. Organizatorii vor acorda si premii speciale, in valoare de 500 de lei. Intrarea este libera, in ambele seri ale Festivalului.

Programul festivalului

Acestia vor prezenta marti, 23 octombrie 2018, de la ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, in fata unui juriu format din specialisti in domeniu, un cantec doinit si unul cu acompaniament, alaturi de Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, dirijor prof. Ovidiu Bartes, iar cel putin un cantec va fi de catanie. Recitalurile, in prima zi a festivalului, vor fi sustinute de laureati ai editiilor precedente: Andreea Chisalita, Larisa Uta Prunean, Vladuta Lupau, Oana Matei Coruti si Ion Dragan.

Miercuri, 24 ocombrie, de la ora 18.00, tot la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, va fi Gala Laureatilor, dupa care recitalurile sustinute de: Pamfil Roata, Calin Brateanu, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Rosoga, Sava Negrean Brudascu si Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca ICOANE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *