Fostii sefi de la Electrica Transilvania Nord, achitati in instanta

Curtea de Apel Cluj i-a achitat luni pentru faptele de abuz in serviciu pe Gabriel Ruga, fost director general al filialei Electrica Transilvania Nord si pe Constantin Stoica, fost director la SISEE Transilvania Nord dupa ce instanta Tribunalului Cluj i-a condamnat la pedepse cu inchisoarea.

Decizia de achitare a Curtii de Apel Cluj are la baza articolul 16, alin. 1, litera b din Codul de Procedura penala potrivit caruia fapta nu mai este prevazuta de legea penala. In acelasi dosar a fost achitat pentru infractiunea de abuz in serviciu si Petru Morar, fost sef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Transilvania Nord iar omul de afaceri Vasile Croitoru a fost gasit nevinovat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.

In schimb, instanta clujeana nu i-a iertat pe Gabriel Ruga si pe Vasile Croitoru pentru faptele de coruptie si de spalare de bani, dispunand condamnarea acestora la pedepse cuprinse cu inchisoare. Fostii sefi din cadrul Electrica Transilvania Nord au fost trimisi in judecata, in 2009, de DNA Cluj pentru ca in perioada 2002-2004 au cumparat fara licitatie produse electrice contrafacute. Gabriel Michael Ruga, director general la filiala in perioada 2000-2006, a fost acuzat de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, spalare de bani, toate in forma continuata.

Constantin Stoica, director la SISEE Transilvania Nord in perioada 2002-2005, a fost judecat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Petru Morar, fost sef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Transilvania Nord, a fost deferit instantei pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, spalare de bani, toate in forma continuata.

Totodata, omul de afaceri Vasile Croitoru a fost judecat pentru dare de mita, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, spalare de bani si concurenta neloiala. In acelasi dosar au mai fost deferiti instantei alte cinci persoane, fiind acuzate de coruptie si spalare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *