Fostul finantator al U Cluj, Walter, returnat din Dubai

Fostul patron al clubului de fotbal ”U”Cluj, Florian Walter, a ajuns in detentia Politiei Romane si a fost adus sambata seara in tara. Florian Walter a fost dat in consemn la frontiera in mai 2015, iar ulterior a fost localizat in Emiratele Arabe Unite. Autoritatile au demarat procedurile in vederea extradarii sale in Romania, finalizate ieri seara cand Florian Walter a fost adus sub escorta in țara din Emiratele Arabe Unite, direct pe aeroportul din Otopeni.

Patronul Romprest este mult schimbat ca infatisare, fiind clar mai slab decat aparea in ultimele imagini din vremea in care se afla in Romania.

La jumatatea lui ianuarie 2016, la Tribunalul Prahova a inceput judecata in dosarul Romprest, care vizeaza fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat. In acest dosar, anchetatorii au dispus disjungerea cercetarilor fata de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest, care este dat in urmarire, pe numele sau fiind emis mandat de arestare in lipsa.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat ca a pus bazele unui grup infractional organizat, format din 23 de persoane, care a desfasurat, in perioada 2012 – 2014, operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, utilizand ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma, pentru realizarea operatiunilor ilicite. Dupa inregistrarea in contabilitatea societatii a facturilor aferente achizitiilor fictive, sumele consemnate in documentele respective erau virate, initial in conturile societatilor fantoma emitente, ulterior fiind transferate in conturile altor societati comerciale de tip fantoma, fiind retrase in numerar si preluate de Florian Walter, in vederea utilizarii in scopuri proprii.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infractionala a grupului coordonat de Florian Walter este de aproape 19 milioane de euro. Pozele cu Florian Walter au fost puse la dispozitie inclusiv pe site-ul Politiei Romane, ceea ce pune in discutie respectarea dreptului la propria imagine a unei persoane aflate in custodia autoritatilor de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *