Romania – Franta live pe Cluj Arena

Toate meciurile disputate de Romania la Euro 2016 vor fi transmise live pe stadionul din Cluj. Evenimentul este dedicat intregii familii, implicand o gama larga de activitati destinate tuturor categoriilor de varsta.

Meciul Romaniei cu Franta marcheaza debutul campionatului european de fotbal, meci in care echipa noastra va juca impotriva formatiei gazda considerata una din marile favorite la castigarea trofeului. Acesta se va desfasura la Saint-Denis pe stadionul national al francezilor, Stade de France. Cu o capacitate totala de 81 000 de locuri, acesta a fost construit pentru campionatul mondial de fotbal din 1998 intr-o zona a Parisului incercata de tensiuni rasiale si lipsa locurilor de munca.

Tinand cont de ultimele atacuri teroriste care au zguduit Parisul, securitatea suporterilor a devenit o prioritate pentru autoritatile franceze. Peste 2,5 milioane de suporteri vor fi prezenti in Franta in perioada Campionatului European. Autoritatile estimeaza ca, dintre acestia, un milion si jumatate vor fi turisti straini. Peste 90.000 de politisti si jandarmi vor asigura ordinea in Hexagon, in perioada 10 iunie – 10 iulie.

Istoria confruntarilor in iarba dintre nationalele de seniori ale Romaniei si Frantei, inceputa din 1932, a ajuns la duelul cu numarul 12. Selectionata de fotbal a Romaniei a invins doar de trei ori nationala Frantei, in cele 12 partide directe jucate de-a lungul timpului. Francezii au castigat 7 meciuri, iar alte doua s-au terminat la egalitate, golaverajul fiind favorabil adversarilor cu 16-12.

Primul meci a coincis si cu o victorie la scor a echipei noastre, 6-3, in amicalul din 1932. Tricolorii au mai obtinut doua succese, in 1967 (2-1), si 1972 (2-0). Ultimul meci dintre Franta si Romania a avut loc in iunie, la Zurich, la Campionatul European, si s-a incheiat nedecis, 0-0.

Romania nu a castigat niciodata un meci oficial cu Franta, inregistrand doua remize si doua esecuri, golaveraj 1-4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *