Furtuna devastatoare in Cluj-Napoca si in tara. Imagini edificatoare din Cluj, Floresti, Huedin

Copaci doborati, geamuri sparte, pene de curent in tot orasul, au fost urmarile lasate de furtuna de duminica dupa-amiaza in Cluj-Napoca. Timp de aproape jumatate de ora, vantul a batut in Cluj cu peste 90 km pe ora, iar in centrul orasului au fost doborati arbori pe carosabil si trotuare, inclusiv in parcul orasului.

Primaria a facut bilantul pagubelor din Cluj-Napoca, astfel:

– 20 de copaci cazuti;

– 6 masini avariate;

– 5 acoperisuri cazute;

– tigle cazute in 6 locatii;

– 2 schele distruse;

– curent intrerupt pentru scurt timp in 3 cartiere.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj au declarat ca vantul puternic a afectat mai multe zone din judet: au cazut copaci pe mai multe strazi din Cluj-Napoca (Emil Isac, Pavlov, Paris, Porumbeilor, Cosbuc), un acoperis a cazut peste o masina in Dej, acoperisul spitalului din Huedin a fost desprins din cauza rafalelor de vant, un stilp de curent a fost doborat la pamant in Belis, mai multe case din Bologa, Negreni si Poieni au ramas fara acoperis. In Huedin si Lunca Visagului a fost intrerupt curentul electric. Tot la Huedin, zeci de copaci au fost doborati la pamant iar remorca unui tir a fost luata pe sus de vant si izbita de un SUV pe care l-a avariat in proportie semnificativa.

Vremea care a facut ravagii in judetul Cluj nu a ocolit cea mai mare comuna din tara, Floresti. Acoperisurile mai multor blocuri edificate au fost smulse de vant duminica dupa-amiaza, iar mai multe zone au ramas fara curent sau apa. Au cazut deseuri de lemne si alte bucati din acoperis si in zona hotelului West City.

La nivel national, 8 persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost lovite de obiectele smulse de vant. Doua dintre victime sunt din Timisoara, alte trei din Buzias, iar una din localitatea Moneasa, judetul Arad. Alti doi oameni au murit in Bistrita. Furtuna a facut ravagii si in alte judete din vestul tarii si Transilvania, respectiv Alba, Bihor, Timis, Arad, Mures, Hunedoara, Bistrita Nasaud, Salaj, Maramures.

Iata in imagini tabloul distrugerilor.

Cluj-Napoca, parcul mare si centru:

Floresti:

Huedin:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *