Gala Transilvania Fashion 2022

Gala Transilvania Fashion, aflata lacea de-a treia editie desfasurata sub egida European Fashion Council, eveniment asteptat cu nerabdare de industria de specialitate din Romania, va avea loc la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca – Palatul Bánffy in data de 15 iunie 2022.

Manifestare de mare prestigiu national si international organizata de Asociatia Culturala Pro Transilvania si produsa de dr. Matei Miko, Gala Transilvania Fashion, continuatoarea celor 60 de editii ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de editii ale Galei UAD, 25 de ani Balul Operei si 20 de ani cu FashionTV, celebreaza creativitatea, inovatia si imaginatia. Evenimentul contribuie la realizarea unui sistem viabil, interactiv, eficient si de calitate al prezentarii si promovarii designerilor romani, a designului vestimentar si a industrie modei din Romania.

In ce consta Gala din acest an

Evenimentul va aduce in lumina reflectoarelor cei mai interesanti designeri romani, intr-un spectacol outdoor electrizant, invaluit in culoare si sunet, cu scopul definit de a prezenta publicului propuneri in tendintele modei si de a completa paleta evenimentelor de arta si cultura din Cluj-Napoca.

Gala are loc in locatia Muzeului de Arta din Cluj-Napoca.

Gala Transilvania Fashion prezinta publicului tinute couture cu piese spectaculoase prin abordare si creativitate, intr-o viziune moderna si inovativa. Line-up-ul designerilor romani cuprinde nume sonore, premiate si consacrate in arta creatiei vestimentare. Dintre acestia: Catalin Botezatu, Inga Bragaru, Eszter Péntek, Rita Muresan, Marius Gheorghe, Anna Roman, Ioana Degau, Raluca Soare, Diana Borcea, Studio Cabal + Laura Olaru, Clara Rotescu si Antonia Nae.

Prin eforturile conjugate ale echipei de organizare, Cluj-Napoca devine facilitator al unor noi colaborari nationale si internationale cu profesionisti din industria internationala a modei. Este dorinta noastra ca, dincolo de stralucirea si tinuta artistica de inalt nivel, evenimentul sa permita participantilor din industrie sa stabilileasca parteneriate lucrative si sa genereze o serie de proiecte vitale pentru racordarea sistemului fashion-ului din Romania cu cel din Europa”, a declarat dr. Matei Miko, producatorul Galei Transilvania Fashion.

In spatiul incarcat de arta si cultura al Muzeului de Arta Cluj-Napoca, curtea interioara rectangulara a Palatului Bánffy, reamenajata intr-un mod spectaculos, va deveni o memorabila scena pe care vor defila colectiile vestimentare ale unor designeri remarcabili. Cladirea Muzeului de Arta – Palatul Bánffy este cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca. Inscris in lista cladirilor de patrimoniu arhitectural si artistic national al Romaniei, edificiul a fost ridicat in perioada 1774-1785 de catre arhitectul german Johann Eberhard Blaumann. Palatul a fost resedinta particulara a contelui Bánffy György (devenit mai tarziu guvernator al Transilvaniei).

Intrarea publicului la Gala Transilvania Fashion este libera!

Pentru ca unul dintre telurile organizatorilor este popularizarea artei vestimentare, cu sprijinul partenerilor evenimentului, intrarea la Gala Transilvania Fashion este libera pentru toti iubitorii de moda.

Gala Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de evenimente dedicate prezentarii si premierii excelentei in domeniul modei, pe care Asociatia Culturala Pro Transilvania le organizeaza de peste 30 de ani, si a fost conceput sa contribuie la amplificarea vizibilitatii creativitatii designerilor romani pe vasta scena europeana. Partenerii Galei Transilvania Fashion 2022: Banca Transilvania, NTT DATA Romania, Tetarom, Vitacom, SDC Properties, Farmasi, Gabriela Popescu Make-up, Top Model Management Transilvania Fashion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *