Ghimbav, orasul mai bogat decat Cluj sau Bucuresti

Ghimbav este localitatea mai bogata decat Bucuresti sau Cluj-Napoca. Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Romania. Desi genereaza venituri uriase, ii lipsesc lucruri necesare pentru populatie. Urmatoarele locuri in top sunt ocupate de Mioveni si Otopeni. Bucuresti si Cluj-Napoca se situeaza pe ultimele doua locuri din cele 10 orase.

Are un parc industrial care a atras companii recunoscute in toata lumea. PIB-ul pe cap de locuitor depaseste 115.000 de euro pe an, fiind cel mai mare din toata Romania.

Ghimbav este situat la 4,5 km de municipiul Brasov si a devenit, intr-un timp scurt, un adevarat magnet pentru investitori. In acest fel, orasul cu doar 7.000 de locuitori a ajuns sa fie primul in clasamentul celor mai bogate orase din Romania.

Pentru 2023, bugetul pe care orasul Ghimbav l-a avut la dispozitie a fost de 66 de milioane de lei. Dintre acestia, 40 de milioane sunt doar din impozitele pe salarii.

Ionel Filundra, primarul orasului Ghimbav:

Avem un parc industrial mare unde activeaza peste 15 societati mari care aduc un aport consistent orasului Ghimbav prin numarul de angajati si pot spune ca sunt de renume mondial aceste societati si, ca sa fac o paranteza, nu exista un automobil german construit fara sa aiba o piesa facuta la Ghimbav”.

Peste 10.000 de oameni lucreaza in oras, iar multi dintre acestia vin din orasele invecinate si chiar din Brasov. Cu toate ca este cel mai bogat oras, nu sunt servicii esentiale pentru populatie. Locuitorii isi doresc o policlinica, o cresa si un azil de batrani.

Desi locuiesc in cel mai bogat oras din tara, localnicii au declarat ca nu simt deloc acest lucru. Lipsa unei policlinici ii afecteaza pe locuitori, care sunt nevoiti sa mearga la Codlea sau la Brasov pentru controalele medicale.

Din aceasta toamna, localnicii au la dispozitie o cresa moderna unde isi pot duce copiii. In urmatorii doi ani se vor construi si alte servicii, cum ar fi o sala de sport cu centru SPA, un campus si o policlinica.

Aeroportul International din Ghimbav are un aport important la bugetul local al orasului. Alte trei mari companii isi vor desfasura activitatea acolo si vor contribui la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *