Grecii boicotează produsele germane

A venit momentul să spunem stop dictaturii germane. Așa sună mesajul pe care l-au lansat grecii, dar și alți europeni, în cadrul unei campanii de boicotare a produselor nemțești, de la produse la afaceri.

Atitudinea Germaniei lui Merkel față de Grecia și faptul că Berlinul a obligat în ultimii șase ani grecii să adopte cele mai dure măsuri de austeritate revoltă tot mai mulți europeni.

Așa că, după acordul in extremis la care a ajuns premierul elen Alexis Tsipras cu liderii Eurogrupului (grup despre care fostul ministru de Finanțe grec Yanis Varufakis spunea că este condus de aceeași Germanie) a luat naștere campania ”Nu mai cumpărați produse nemțești”, informează Corriere della Sera.

Mesajul este difuzat în toate limbile și conține următoarea recomandare: produsele germane au codul de bare între 400 și 440. Pentru susținerea Atenei și a produselor grecești, codul de bare este 520.

Promotorii campaniei propun celor care văd în Germania inamicul numărul unu al Greciei și al statelor mediteraneene să boicoteze orice. De la produsele cosmetice Nivea, la compania aeriană Lufthansa, de la mașinile nemțești, până la hypermarket-uri. Sunt deja vizibile golurile lasate de consumatorii greci în magazinele germane, dintre care multe sunt aproape pustii și înregistrează diminuări semnificative la cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *