Harta castigatorilor la alegerile locale

Emil Boc, edilul in functie, a castigat mandatul de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu peste doua treimi din voturi, conform primelor aproximari ale rezultatelor alegerilor locale din 2016. Potrivit mai multor exit poll-uri, Emil Boc isi pastreaza fotoliul de primar dupa obtinerea unui procent urias in alegeri: 65,2 la suta. Mare favorit si in sondajele de opinie, acesta este pentru a patra oara castigator al alegerilor locale din Cluj.

Candidatul UDMR pentru Cluj Napoca, Horvath Anna, a obtinut 12,65% din voturi, urmat de Octavian Buzoianu (candidat independent sustinut de Partidul Social Democrat) cu 8,72%. Liviu Alexa a reusit sa adune doar 3% din voturile clujenilor. Acesta din urma a declarat in urma cu doi ani ca locuitorii clujului sunt in majoritate niste „tarani”.

Potrivit acelorasi rezultate provizorii, PNL a castigat alegerile in 11 municipii resedinta de judet (plus inca 3 municipii unde acestia au sustinut candidati independenti), PSD a obtinut 10 municipii plus Bucuresti unde a castigat in toate cele 6 sectoare. UDMR a obtinut trei victorii, UNPR a castigat la Baia Mare, Partidul Ecologist Roman a castigat la Ramnicu Valcea iar Forumul Democrat al Germanilor a castigat la Sibiu.

Situatia in alte municipii din Ardeal se prezinta in felul urmator:

Zalau: Ionel Ciunt (candidat PSD)
Bistrita: Ovidiu Cretu (candidat PSD)
Satu Mare: Gabor Kereskenyi (candidat UDMR)
Baia Mare: Catalin Chereches (candidat UNPR)
Deva: Mircia Muntean (candidat PSRo)
Targu Mures: Dorin Florea (candidat independent sustinut de PNL)
Brasov: George Scripcaru (candidat independent sustinut in mod indirect de PNL)
Alba Iulia: Mircea Hava (candidat PNL)
Sibiu: Astrid Fodor (candidat FDGR)

Conform hartii castigatorilor, PNL a castigat cele mai multe municipii resedinte de judet in partea de nord vest a Romaniei, in timp ce PSD domina zona de sud est.

Capitala va fi condusa pentru prima data de o femeie dupa ce Gabriela Firea, candidatul social-democratilor, a obtinut mai bine de 40% din voturile bucurestenilor si a castigat detasat in fata principalilor contracandidati, Nicusor Dan si Catalin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *