Imobile receptionate in cadrul proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I

O serie de imobile au fost receptionate in cadrul proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a aprobat receptia partiala a investitiei „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura”. Au fost, astfel, receptionate in aceasta etapa, imobilul de birouri cu regim de inaltime D + P + 5E, sediul administrativ si cele doua hale de depozitare edificate in cadrul proiectului cu finantare europeana. Pentru receptia finala a intregii investitii urmeaza ca, dupa executarea lucrarilor de stabilizare a versantului Nord al Dealului Hoia, sa mai fie definitivat un drum secundar de acces, cel din spatele halei numarul 2.

Constituita din dispozitia presedintelui Consiliului Judetean si formata din experti ai forului administrativ judetean, ai Inspectoratului Judetean in Constructii si ai Primariei Cluj-Napoca, comisia de receptie a constatat, in prezenta reprezentantilor constructorului si ai dirigintelui de santier, faptul ca lucrarile au fost executate conform proiectului tehnic.

Procedura de receptie partiala a fost realizata pentru ca imobilele construite sa poata fi inscrise in cartea funciara in vederea solicitarii si obtinerii avizului de functionare din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Intentia Consiliului Judetean este ca, de indata ce aceasta procedura va fi finalizata, cele patru cladiri sa fie predate catre Tetarom S.A. in vederea darii in exploatare.

Dorinta noastra este ca in cel mai scurt timp posibil aceste cladiri ultramoderne sa fie predate catre Tetarom, iar prin intermediul acesteia sa fie puse la dispozitia agentilor economici interesati, extrem de numerosi, de altfel. Darea in exploatare a acestor imobile construite cu bani europeni va avea, cu certitudine, un impact semnificativ in ceea ce priveste atragerea de noi investitii si accelerarea dezvoltarii economice a Clujului”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Lucrarile de constructii receptionate cu acest prilej au fost executate in baza contractului incheiat cu acest scop intre Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean Cluj si Asocierea ACI CLUJ S.A., NORD CONFOREST S.A., ELECTROMONTAJ S.A.

Reamintim in acest context faptul ca obiectivul general al proiectului de extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a carui cofinantare nerambursabila a fost asigurata in proportie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, il constituie cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor in zona metropolitana Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *