Inca o delegatie chineza la Consiliul Judetean

Consiliul Judetean Cluj a primit ieri in vizita o delegatie oficiala a Provinciei Zhejiang din Republica Populara Chineza. Delegatia a fost condusa de Qian Jian Min, Presedinte al Comitetului Permanent al Provinciei Zhejiang.

Noua delegatie chineza a fost primita de catre vicepresedintii Consiliului Judetean, Marius Minzat si Vákár István, impreuna cu o serie de reprezentanti ai administratiei judetene, reprezentanti ai TETAROM SA, Cluj IT Cluster si Transylvania Evolution. Scopul acestei intalniri a fost acela de initiere a unor relatii si parteneriate bilaterale in multiple domenii precum cel economic si investitional, si de asemenea, impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele doua parti.

Cum a decurs vizita chinezilor

In cadrul vizitei, domnul Minzat le-a prezentat oficialitatilor chineze modul de functionare al sistemului administrativ central si local, pozitia Consiliului Judetean Cluj in acest angrenaj, dar si rolul de catalizator al initiativelor de afaceri. De asemenea, s-a abordat situatia proiectelor aflate in derulare la nivelul forului administrativ judetean si s-a discutat pe marginea unui subiect actual si de maxim interes, respectiv domeniul IT.

Nu in ultimul rand, o atentie aparte a fost acordata oportunitatilor oferite de Parcurile Industriale administrate de catre forul administrativ judetean prin intermediul Tetarom S.A. si multiplelor facilitati pe care acestea le ofera investitorilor.

De asemenea, pentru a atrage atentia investitorilor chinezi, vicepresedintele Minzat a prezentat potentialul turistic al judetului, precizand si faptul ca, in conformitate cu datele statistice recente, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai dinamice municipii din tara, cu cel mai mare grad de atractivitate si un nivel extrem de ridicat in ceea ce priveste calitatea vietii.

La randul lor, oficialii chinezi din delegatie si-au exprimat dorinta de colaborare cu partea romana. Ei vizeaza in special domeniul economic si al comertului, sens in care vor incuraja companiile chineze sa-si dezvolte afacerile in judetul Cluj.

Vicepresedintele Vákár István a facut o prezentare a institutiilor culturale din subordinea CJ si a proiectelor culturale derulate.

La finalul intrevederii, cele doua parti au identificat modalitati concrete de materializare a initiativelor discutate, sens in care domnul Qian Jian Min, Presedintele Comitetului Permanent al Provinciei Zhejiang, a precizat ca vor ajuta si intermedia firmele romane interesate sa colaboreze cu firme chineze din provincia Zhejiang.

Declaratia vicepresedintelui Minzat

Consider colaborarea cu aceasta provincie din China ca fiind de bun augur intrucat avem foarte multe domenii de interes in comun, iar cu siguranta, expertiza si experienta chinezilor ne vor fi de un real folos. Totodata, investitiile straine inseamna un plus de bunastare, de venituri si de locuri de munca atat de binevenite pentru comunitatile noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *