Intrarea la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta va fi decorata

Proiectul „Hands and Plants”, propus de Ioana Ciurea (arhitect), Bianca Mocan (artist vizual) si Andreea Ilisai (artist vizual), a fost selectat pentru a fi realizat in cadrul primei rezidente artistice la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa (SCJ – UPU) din Cluj-Napoaca.

Peretii interiori si de transit ai spatiului de asteptare vor fi pictati si decorati cu elemente grafice reprezentand maini si plante. Interventia consta intr-o lucrare murala, participativa, care va acoperi 100 mp. O serie de planse de colorat care vor fi puse la indemana pacientilor pentru a putea fi colorate in sala de asteptare.

Rezidenta artistica in spital face parte din proiectul „Spatiu interior” si este initiata de Centrul Cultural Clujean in parteneriat cu SCJ. Acesta este un proiect interdisciplinar al Centrului Culutral Clujean care adreseaza tema bunastarii psihologice.

Artisti, oameni de stiinta, experti in sanatate si psihologie colaboreaza pentru a aduce in atentia publica pericolele care ameninta sanatatea. Lucreaza impreuna pentru a cerceta modul in care arta si cultura pot contribui la bunastarea interioara a locuitorilor.

Despre autori

Ioana Ciurea este arhitect absolvent al Universitatii de Arhitectura si Urbansim Ion Mincu Bucuresti. Isi desfasoara activitatea in cadrul Prototip Studio, un studio creativ de arhitectura si design, unde este cofondator. Proiectele dezvoltate sunt la intersectia designului de obiect, de interior si arhitectura si chestioneaza fuziunea dintre traditie si tehnologie.

Bianca Mocan este artist vizual din Cluj. A absolvit Universitatea de Arta si Design Cluj si urmeaza un master in grafica. Cerceteaza modul de aplicabilitate al artei in diferite contexte creative precum designul vestimentar si ilustratia de carte. Inspiratia lucrarilor sale are radacini in cultura underground a generatiei sale si ironia societatii in care isi desfasoara activitatea.

Andreea Ilisai este artist vizual, absolvent al Universitatii de Arta si Design Cluj. Activeaza la intersectia dintre ilustratie de carte si graphic design. Subiectele pe care le abordeaza in lucrarile sale sunt inspirate de ciclurile vietii, de natura si de modul in care oamenii isi percep existenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *