Investitorii scapa de actiunile BT, la un pret sub 1,6 lei

Un pachet de 0,4% din Banca Transilvania, a doua cea mai mare institutie de credit din Romania, a schimbat ieri actionarii. Tranzactia s-a cifrat la suma de 29 milioane de lei.

Miercuri, la ora 15:35 in sistemul de tranzactionare al bursei de la Bucuresti era inregistrata o singura tranzactie cu 18 milioane de actiuni Banca Transilvania (TLV), echivalentul unui pachet de aproape 0,4% din capitalul social al uneia dintre cele mai mari institutii de credit din Romania.

Tranzactia a fost realizata pe piata speciala DEALS la pretul de 1,592 lei, in scadere cu 0,38% fata de pretul de inchidere de aseara si mult sub cotatia de 2,800 lei pe care o aveau acum cateva luni doar. Valoarea acesteia este de 29 milioane lei si este cea mai recenta tranzactie de tipul DEALS realizata pe acest emitent din 22 ianuarie 2019 incoace.

Tranzactiile de tip deal, cunoscute si ca tranzactii negociate, se realizeaza pe un segment separat al brusei. In general, inainte de incheierea unei astfel de tranzactii, cumparatorul si vanzatorul stabilesc dinainte termenii tranzactiei (numarul de actiuni si pretul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *