Iranul a testat o noua racheta balistica

Iranul a efectuat un test cu o racheta avand raza medie de actiune si care poate transporta o incarcatura nucleara, incalcand o rezolutie a Consiliului de Securitate ONU, anunta Samatha Power, ambasadorul Statelor Unite la ONU.

„”Statele Unite sunt profund preocupate de recentul test balistic efectuat de Iran”, a declarat diplomatul american. „Dupa analizarea informatiilor disponibile, putem confirma ca Iranul a lansat pe 10 octombrie o racheta cu raza medie de actiune capabila sa transporte un focos nuclear”, a spus Power.

„Este vorba de o incalcare flagranta a Rezolutiei 1.929 a Consiliului de Securitate ONU”, a subliniat ambasadorul Statelor Unite. Televiziunea de stat iraniana a relatat pe 10 octombrie despre efectuarea testului balistic.

Recent Iranul a procedat la dezvaluirea bazelor sale subterane de rachete, in urma unui acord major la care Iranul a ajuns impreuna statele din cadrul Grupului P5+1 – Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, China, Franta (membre ale Consiliului de securitate al ONU) si Germania – asupra programului sau nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *