Isi bat joc de noi: cresc iar salariile bugetarilor

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca vor fi majorari salarile din luna august pentru sectorul bugetar. A precizat ca de cresteri vor beneficia si angajatii ministerelor Culturii, Transporturilor si cei ai Institutului National de Statistica.

Incepand cu luna august o sa se acorde o patrime din diferenta dintre salariul de baza prevazut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 si luna decembrie 2021”, zice Budai.

El a fost intrebat si despre o majorare salariala pentru functionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor si INS.  “Este un memorandum care a fost aprobat in Guvern pentru salariile din INS. Este si o echilibrare a ceea ce inseamna salariile din ministerul Culturii si Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.

Intrebat care este impactul bugetar al acestor masuri, Marius Budai a raspuns: “S-a facut o analiza a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toti ordonatorii de credite, in special cu ministerele. Aceste majorari salariale se vor acorda cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate deja pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetara sume suplimentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *