Italia este primul stat G7 care adera la “Noul Drum al Matasii”

Italia a semnat un acord preliminar cu China, care o face primul stat G7 – grupul statelor industrializate, care se alatura initiativei chineze de infrastructura “Belt and Road”, alaturi de alte 30 de intelegeri intre companii locale si chineze.

Vicepremierul Italiei, primul stat G7 aderent, Luigi Di Maio spune ca valoarea initiala a intelegerilor semnate este de 2,5 miliarde de euro, dar ar putea urca la 20 miliarde de euro.

Astfel, banca de stat Cassa Depozit e Prestiti (CDP) a semnat un acord cu Banca Chinei pentru a permite vanzarea obligatiunilor “Panda” – datoriile vandute de entitati straine investitorilor din China. CDP a anuntat ca va emite obligatiuni in valoare de 5 miliarde renminbi (744,5 milioane de dolari). CDP si Bank of China vor cofinanta, de asemenea, companii italiene cu 4 miliarde de renminbi.

CDP si compania italiana de gaze Snam au semnat un memorandum de intelegere cu Silk Road fund (SRF) pentru cooperare in domeniul investitiilor internationale in China si in cele 120 de tari care au semnat deja pentru Initiativa Belt and Road (BRI). Snam si SRF au declarat ca vor lua in considerare cooperarea in sectorul gazelor naturale – conducte, instalatii de depozitare, infrastructura de GNL si fabrici de biometan.

Compania Danieli a semnat un acord pentru construirea unor componente ale unei otelarii in China, care vor fi transferate in Azerbaidjan.

Au mai fost semnate acorduri in domeniul infrastructurii, inclusiv in vederea reconstruirii podului din Genova care s-a darmat anul trecut, in energie, pentru stimularea exporturilor, produse financiare, creditare si turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *