Japonezii ar putea sa construiasca metrou la Cluj

Exista totusi sanse ca municipiul Cluj-Napoca sa fie cel de-al doilea oras care sa beneficieze de metrou, dupa capitala. Japonezii sunt interesati de proiect.

Administratia Boc, in ultimii ani, a lansat tot felul de idei pentru realizarea unui metrou in Cluj. Mai recent, si PSD Cluj a recurs la acelasi gen de promisiuni. Ei au infiintat chiar o pagina de Facebook. Cu toate acestea, de ceva vreme nu se mai auzea nimic.

Iata insa ca primarul Emil Boc a declarat in aceasta saptamana ca existe firme din Japonia care sunt interesate. Intr-o prima etapa, se va realiza studiul de prefezabilitate, sub aspectul costurilor si traseului.

Avem un buget aprobat care prevede si realizarea unui studiu de prefazabilitate pentru realizarea metroului la Cluj-Napoca. Am fost contactati de reprezentantii unor firme japoneze care au vazut interesul Clujului pentru metrou. Le-am spus ca sunt bineveniti pentru o discutie preliminara, asa cum vom purta discutii cu toti cei interesati de a veni pentru realizarea proiectului de metrou. Ne intereseaza acum sa culegem toate datele necesare pentru a realiza cel mai bun caiet de sarcini in vederea realizarii studiului de prefezabilitate, dupa care oricine, din Japonia pana in SUA, poate veni la Cluj sa se implice in acest proiect. Este un proiect pe termen lung, Clujul se va duce spre un milion de locuitori in 20-30 de ani. La acel moment va fi prea tarziu sa ne gandim la un proiect de metrou”, a spus Boc, citat de Mediafax.

Acesta a subliniat ca studiile de prefezabilitate si fezabilitate sunt necesare. Ele vor arata cat din metrou va fi de suprafata, cat subteran, cate statii va avea, unde vor fi intrarile si iesirile, costurile si schema de finantare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *