Judetul Cluj, promovat in Ungaria in week-end

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale va reprezenta judetul Cluj in Ungaria, in perioada 7-9 decembrie 2018, in cadrul Festivalului “23.Mayossa Est”, care va avea loc in localitatea Kiskunmajsa, Szeged. Invitatia vine din partea Centrului Cultural “Konecsni György” din Kiskunmajsa, organizatorul festivalului.

Institutia clujeana de cultura va vernisa o expozitie de fotografie etnografica, reprezentativa pentru cultura traditionala din judet si din intreaga Transilvanie, intitulata sugestiv „Imagini satesti din Transilvania”. Este vorba despre o selectie de fotografii etnografice din mai multe proiecte de acest gen, derulate de C.J.C.P.C.T. Cluj: Concursul National „Fotografia-document etnografic”,  „Semne peste vreme” si fotografii din cercetarile de teren efectuate de echipa institutiei.

Delegatia clujeana, alcatuita din Mircea Cimpeanu, etnomuzicolog, seful biroului de Cercetare – Conservare Cultura si Arte Traditionale, alaturi de consultantii artistici Consuela Bendea si Adriana Andrei, va prezenta, totodata, diverse publicatii aparute la editura “Traditii clujene”, pe suport digital sau pe hartie: CD-uri cu muzica instrumentala traditionala, productie proprie, albume de fotografie etnografica, filmulete etnografice, materiale reprezentative pentru activitatea de cercetare a institutiei.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 7 decembrie 2018, in sala de expozitii a Centrului Cultural “Konecsni György”, fotografiile ramanand pe simeze pana in 22 decembrie 2018.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *