Kovesi ramane singura in cursa la Bruxelles

Laura Codruta Kovesi ramane singura in cursa pentru postul de procuror-sef european. Contracandidatul fracez va fi numit conducerea Parchetului financiar european.

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la sefia Parchetului financiar European. Este anuntul facut de RFI, procurorul francez fiind practic retras din cursa de catre Franta.

Jean-François Bohnert si Laura Codruta Kovesi erau cei doi candidati pentru sefia Parchetului European. Fiecare avea sustinerea unei institutii europene: Parlament European si Consiliu. Negocierile din primavara nu au putut produce un acord, iar cele doua institutii au convenit sa se reuneasca din nou in toamna acestui an. Acum, teoretic, problema se simplifica pentru Kovesi, sustinuta de Parlament, intrucat ramane singura in cursa.

Premierul Viorica Dancila a declarat vineri, la receptia de la Ambasada Frantei, acolo unde se afla si Laura Codruta Kovesi, ca nu este oportuna sustinerea fostei sefe DNA pentru functia de procuror sef european si ca aceasta trebuie sa lamureasca anumite lucruri inainte de a candida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *