La Ziua de Curatenie Globala sunt asteptati 35.000 de voluntari la nivel de judet

Ieri, 29 august a.c., la stadionul Cluj Arena, a avut loc conferinta de prezentare a proiectului de implicare sociala la nivelul judetului Cluj: Ziua de Curatenie Globala – World Cleanup Day.

Consiliul Judetean Cluj, in calitate de sustinator al acestei initiative, promoveaza alaturi de organizatorii si partenerii institutionali ai proiectului – toate cele 81 de U.A.T.-uri clujene, respectiv de cei privati – Bosch, De’Longhi, Sykes si Kaufland, mobilizarea in data de 15 septembrie a.c. a unui numar cat mai mare de voluntari din judetul Cluj. Tinta dorita este de 35.000 de persoane. Toti acestia sunt asteptati sa contribuie la atingerea scopului comun al proiectului, respectiv ecologizarea mediului inconjurator, in special a domeniului public (paduri, terasamente, maluri, liziere, etc.). La nivel national, 1 milion de romani sunt invitati sa curete Romania la cea mai mare miscare civica de pe Glob.

Un element unic si specific al actiunii se inregistreaza la nivelul judetului Cluj. Elementul inedit este reprezentat de faptul ca actiunea de colectare a deseurilor se va realiza in mod selectiv. Astfel, sunt vizate doua fractii: reciclabile si menajere.

Imi doresc ca un numar cat mai mare de clujeni sa raspunda pozitiv acestei invitatii, sa se mobilizeze si sa se alature campaniei de ecologizare. Indemn toti romanii sa participe activ la  Ziua de Curatenie Globala programata in data de 15 septembrie”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Pana in prezent, la nivelul judetului Cluj au fost inregistrate sau cartate cca. 250 de mormane de deseuri, din totalul celor 1.600 semnalizate in intreaga tara. Cartarea acestora va continua si in perioada urmatoare. Pentru inregistrare, cei preocupati de protejarea mediului inconjurator au la dispozitie aplicatia gratuita „World Cleanup”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *