Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Marti, 24 aprilie 2018, la sediul Consiliului Judetean Cluj a avut loc sedinta Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, entitate constituita in scopul organizarii si gestionarii in comun a serviciului de salubrizare a localitatilor din judetul Cluj, sedinta in care s-a pus problema procedurii de selectare a operatorilor de colectare si transport al deseurilor.

Ceea ce urmarim este ca pana la inceputul lunii iulie sa finalizam intreaga documentatie de atribuire vizand colectarea si transportul gunoaielor si sa demaram efectiv licitatia. In paralel, compartimentele de resort ale Consiliului Judetean lucreaza la pregatirea celei de-a doua licitatii in vederea asigurarii functionalitatii depline a viitorului Sistem de Management Integrat al Deseurilor, cea referitoare la operarea Centrului de deseuri”, a declarat domnul Marius Minzat, presedintele ADI Eco-Metropolitan Cluj si vicepresedinte al forului administrativ judetean.

In cadrul sedintei conduse de presedintele ADI, domnul Marius Minzat, si la care au participat primarii sau reprezentantii celor 81 de unitati administrativ-teritoriale din judet, un punct important pe ordinea de zi l-a constituit discutarea Studiului de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare, de catre ADI Eco-Metropolitan, a gestiunii activitatii de colectare si transport a deseurilor pe raza judetului.

In acest context, au fost analizate o serie de aspecte referitoare la cadrul legal in baza caruia se vor incheia contractele de concesiune cu reprezentantii operatorilor interesati, categoriile de deseuri care se vor colecta, modalitatea efectiva de colectare, frecventa de colectare, precum si sistemul de tarifare recomandat. S-a avut, astfel, in vedere, evidentierea particularitatilor dintre zonele rurale si cele urbane referitoare la activitatea de colectare separata a deseurilor astfel incat aceasta sa fie, pe de o parte, practica si eficienta pentru clientii deserviti, si, pe de alta parte, rentabila din punct de vedere financiar pentru operatorii economici care vor obtine delegarea gestiunii serviciului. In urma discutiilor purtate s-a convenit asupra unui termen de trei saptamani in care toate primariile din judet sa transmita ADI Eco-Metropolitan propriile sugestii de ajustare a prevederilor Studiului de oportunitate astfel incat acesta sa corespunda necesitatilor fiecarei comunitati in parte.

Tot in acest context a fost prezentat Regulamentul serviciului de salubrizare, document ce este parte integranta a documentatiei de atribuire vizand delegarea gestiunii activitatii de colectare si transport al deseurilor.

Alte aspecte abordate in cadrul sedintei au vizat aprobarea situatiilor financiar/bugetare ale ADI Eco-Metropolitan Cluj, fiind, totodata, trecute in revista principalele activitati derulate pana in prezent in contextul pregatirii licitatiei ce va desemna operatorii de colectare si transport al deseurilor la Centrele de transfer, respectiv la celula 1 a Centrului Management Integrat al Deseurilor, la momentul finalizarii proiectului S.M.I.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *