Liderii europeni au adoptat liniile directoare ale negocierii Brexitului

Liderii europeni ai celor 27 de state ale UE (fara Marea Britanie) au adoptat in unanimitate la summitul extraordinar de sambata liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul, a anuntat pe Twitter presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liniile directoare adoptate in unanimitate. Mandatul politic ferm si corect pentru discutiile privind Brexitul este pregatit”, a scris Tusk pe reteaua de socializare.

Negocierile oficiale dintre Londra si Bruxelles privind iesirea Marii Britanii din UE vor incepe dupa alegerile anticipate care vor avea loc in aceasta tara pe 8 iunie.

Cele doua parti vor trebui sa stabileasca in principal ce drepturi vor avea cetatenii europeni in Marea Britanie, precum si cei britanici in UE, suma pe care Londra o va achita pentru angajamentele financiare deja asumate in cadrul UE si relatiile viitoare dintre Marea Britanie si UE.

Premierul britanic, Theresa May, doreste ca aceste relatii sa fie negociate in paralel cu conditiile iesirii din UE, in timp ce oficialii de la Bruxelles si cancelarul german Angela Merkel cer ca mai intai sa fie definitivate conditiile separarii Marii Britanii de blocul comunitar si abia apoi sa se discute cadrul noilor relatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *