Localitatea Boju va fi racordata la reteaua de apa potabila

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a semnat autorizatia de construire in vederea executarii de catre Compania de Apa Somes S.A. a lucrarilor de alimentare cu apa in satul Boju, comuna Cojocna, judetul Cluj.

Situata la aproximativ 20 de km de municipiul Cluj-Napoca, localitatea Boju detine in prezent un sistem local de alimentare cu apa care asigura necesarul de apa doar pentru o parte dintre locuitori. Apa provenita din surse locale este stocata intr-un rezervor de inmagazinare subdimensionat, din care este transportata gravitational prin conductele existente doar spre o parte a localitatii. Din aceste considerente, la nivelul Consiliului Judetean si al Companiei de Apa Somes s-a luat decizia remedierii acestei situatii prin realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa, prin extinderea sistemului zonal Cluj, respectiv prin extinderea sistemului existent in localitatea Pata, comuna Apahida.

„Ma bucur sa pot anunta locuitorii acestei localitati din proximitatea municipiului resedinta de judet ca apa potabila, un element esential ce tine de civilizatie si de o viata normala, nu va mai fi in curand o problema. Desigur, obiectivul nostru este acela de extindere continua a retelelor, astfel incat nu peste mult timp sa nu mai existe nicio localitate clujeana care sa nu beneficieze de retea de alimentare cu apa potabila”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Noul sistem de alimentare cu apa din satul Boju va fi astfel prevazut si dimensionat incat sa asigure distribuirea apei potabile la toti locuitorii, la parametri de cantitate si calitate corespunzatori normelor europene in vigoare. In concret, sistemul va include o conducta de transport a apei intre localitatile Pata si Boju in lungime totala de 2.930 metri, un rezervor de inmagazinare nou care va prelua apa transportata cu un volum maxim de 100 de mc, dimensionat corespunzator si amplasat la o cota care sa permita alimentarea gravitationala cu apa a tuturor consumatorilor, o retea de distributie catre consumatorii finali in lungime totala de 5.392 metri si o statie de pompare.

Lucrarile, in valoare totala de 1.856.995 lei, vor fi executate de Operatorul Regional Compania de Apa Somes SA, societate la care Consiliul Judetean Cluj este actionar majoritar, si se vor desfasura pe o durata de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *