Lumea in anul 2024: predictii Financial Times

Pentru 2024, Financial Times a lansat o serie de predictii privind evenimentele majore ce vor marca anul in lume. Prognozele in politica globala, schimbarile climatice, economie si industria farmaceutica sugereaza ca anul va fi unul complex si plin de evenimente semnificative.

Evaluarile si analizele realizate de catre Financial Times pentru anul 2024 prezinta o gama variata de provocari si oportunitati. Oameni de stiinta si jurnalisti au anticipat posibilitatea unor evenimente cheie. Estimarile variaza de la evolutia politicilor globale si climatice pana la perspectivele economice.

Referitor la alegerile prezidentiale din SUA, aceste predictii arata ca campania va fi una extrem de dura. Financial Times apreciaza ca Joe Biden ar putea castiga in detrimentul lui Donald Trump. In timp ce alegerile se apropie, presedintele Trump se confrunta cu procese penale care ar putea influenta rezultatul.

Pe plan international, tensiunile dintre Israel si Hezbollah se intensifica. Relatia fragila dintre China si Taiwan ramane o preocupare majora.

Climatic, datele preliminare sugereaza ca 2024 ar putea sa fie si mai cald decat 2023. Acesta a fost unul remarcabil prin numeroasele evenimente extreme de canicula. Fenomenul El Niño a sustinut aceste temperaturi extreme. Anul 2024 ar putea merge si mai departe, oamenii de stiinta asteaptandu-se la o continuare a acestei tendinte.

Sub aspect economic, aparitia unor rate mari la dobanzi si presiunile geopolitice asupra comertului global pot afecta negativ inflatia si cresterea economica. In ciuda unui soft landing initial in economia SUA, exista semne ca se poate ajunge la recesiune in 2024.

Predictii pentru Europa

La nivel european, Ursula von der Leyen va obtine un al doilea mandat ca presedinte al Comisiei Europene. Procesul de obtinere nu va fi insa unul fara dificultati. Pe de alta parte, Marea Britanie se confrunta cu provocari majore. Keir Starmer este vazut ca un posibil prim-ministru, desi sunt incertitudini privind viitorul politic al tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *