Marea problema economica a anului viitor: riscul de inflatie

Productia economica mondiala va depasi anul viitor pentru prima data 100.000 de miliarde de dolari. China va avea nevoie de ceva mai mult timp decat se credea pentru a depasi Statele Unite ca economie numarul 1. Riscul de inflatie trebuie gestionat sau lumea risca o noua recesiune. Sunt concluziile unui amplu studiu publicat azi de Centre for Economics and Business Research (Cebr).

Compania britanica de consultanta Cebr spune ca China va deveni prima economie mondiala abia in 2030. Este vorba de doi ani mai tarziu decat se preconiza in raportul World Economic League Table de anul trecut.

India pare ca va depasi Franta anul viitor si apoi Marea Britanie in 2023. Va deveni astfelcea de-a sasea economie din lume, spune Cebr.

“Problema importanta pentru anii 2020 este modul in care economiile mondiale fac fata la inflatie, care a ajuns acum la 6,8% in SUA”, a declarat vicepresedintele Cebr, Douglas McWilliams.

“Speram ca o ajustare va aduce sub control elementele netransitorii. Daca nu, atunci lumea va trebui sa se pregateasca pentru o recesiune in 2023 sau 2024”, a adaugat acesta.

Raportul a aratat ca Germania este pe cale sa depaseasca Japonia in ceea ce priveste productia economica in 2033. Rusia ar putea deveni o economie de Top 10 pana in 2036. Totodata, Indonezia pare sa fie pe drumul cel bun pentru a atinge locul noua in 2034.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *