Medicul chirurg Constantin Ciuce scapa de acuzatii

Judecatoria Cluj a respins in aceasta saptamana plangerea penala facuta de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta, indreptata impotriva profesorului chirurg Constantin Ciuce, ca nefondata.

Medicul a fost reclamat de conducerea Spitalului, dupa ce s-a aflat ca acesta efectua operatii pe pacienti minori, desi nu detinea o calificare in chirurgia pediatrica. Lumea medicala s-a divizat in acest caz, suporterii lui Ciuce sustinand ca experienta acestuia bate o procedura birocratica.

Dupa ce procurorii Curtii de Apel respinsesera plangerea penala a Spitalului, conducerea a atacat-o in instanta, dar nici aici nu a gasit intelegere, dupa cum arata solutia pe scurt:

In baza art. 341 al 6 lit a C.pr.pen. respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj impotriva solutiei dispuse in dosarul nr. al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Obliga petenta la 300 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu din 09.03.2017„.

Tensiunea dintre conducerea Spitalului Judetean de Urgenta si reputatul chirurg Constantin Ciuce a explodat dupa ce un nou nascut a decedat in urma cu doi ani la nastere. Parintii au solicitat in mod expres interventia lui Ciuce, cunoscandu-se problemele fatului inca inainte de nastere. Cazul s-a dovedit unul extrem de complicat, specialistii opinand ca sansele micutului de supravietuire erau pur teoretice.

Dezbaterea cazului a scos la iveala ca Ciuce operase cu succes cateva cazuri de malformatii ale ator nou nascuti. Noua conducere a Spitalului Judetean s-a folosit de scandal pentru a-si regla diferendele legate de managementul Clinicii de Chirurgie cu profesorul in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *