Microscop operator nou la Spitalul de Recuperare

Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitara aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, are in dotare, incepand de azi, un nou aparat medical ultramodern. Este vorba despre un microscop operator. Acesta este un sistem robotizat de vizualizare in chirurgie, cu multiple aplicatii in neurochirurgie si chirurgie spinala, dar si in ortopedie, ORL si chirurgia plastica.

Acest microscop operator intrat in dotarea unitatii spitalicesti are o valoare de 2.200.000 de lei. Finantarea a fost asigurata prin programul destinat dezvoltarii infrastructurii locale.

Folosirea in actul operator a microscopului de inalta performanta si a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescenta vasculara, inclusa in performantele tehnice ale aparatului, asigura un standard inalt de realizare a obiectivului terapeutic in conditii de calitate si siguranta atat pentru pacient cat si pentru personalul medical.

Chirurgia plastica a devenit mai facila la Spitalul de Recuperare Cluj prin dotarea cu acest microscop operator.

Dotare cu microscop operator – declaratie Tise

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „In contextul in care 2019 este un an al investitiilor in sanatate, utilitatea acestui echipament ultraperformant este mai mult decat evidenta. Cazuistica sectiei chirurgicale a Spitalului nostru de Recuperare este centrata pe microchirurgia reconstructiva, respectiv pe transfer de tesut, nervi si vase sanguine, context in care specialistii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *