Mii de turisti blocati si victime in statiuni din Austria

Doi schiori de nationalitate germana au decedat in urma unor avalanse produse in weekend in vestul Austriei, iar mii de turisti au ramas blocati in statiunile din Alpii austrieci dupa ce mai multe sosele au fost inchise ca urmare a ninsorii abundente si riscului crescut de avalanse.

In pofida avertismentelor autoritatilor, unii schiori s-au aventurat in zone cu risc ridicat de avalanse, informeaza agentia de stiri Dpa.

Doi schiori au murit in urma unor incidente produse in statul austriac Vorarlberg, desi erau echipati cu dispozitive de siguranta, cum ar fi veste gonflabile care ar fi trebuit sa-i tina la suprafata pe schiori.

Tot in Vorarlberg, o elvetianca ce se dadea cu snowboardul a murit dupa ce a iesit de pe pista si a cazut de pe o panta abrupta.

Aproximativ 12.000 de turisti au ramas blocati pana duminica seara in statiunea Saalbach-Hinterglemm din vestul Austriei, pana cand autoritatile au declansat o avalansa cu ajutorul unei explozii controlate.

Alte sute de turisti au ramas blocati si in statiunea Obertauern, unii dintre acestia fiind evacuati duminica de serviciile de urgenta.

Ninsoarea abundenta a cauzat si caderea a numerosi copaci care s-au prabusit pe carosabil, peste cai ferate sau linii de alimentare cu electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *