Ministrul Educatiei a vizitat Cluj-Napoca

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a spus la Cluj ca in educatie ar trebui sa existe un cod etic aplicabil si nu unul care se tine in sertar. Totodata, ministrul militeaza pentru degrevarea profesorilor de sarcinile administrative, care nu fac altceva decat sa ocupe din timpul alocat in mod normal elevilor.

Adrian Curaj a reactionat unele recente cazuri scandaloase iar pentru ca astfel de cazuri sa nu se repete, ministrul crede ca trebuie implementate niste reguli care sa fie aplicate, nu doar tinute in sertare: ”Trebuie sa dezvoltam ceva ce este pus in legi, un Cod de etica, avem nevoie de el, este momentul sa il dezvoltam. Vom putea discuta despre un Cod de etica in scolile romanesti de care avem mare nevoie si care se uita la spatiul scolii, al educatorului, si la spatiul educatului si al membrilor familiei, este un intreg”, a spus ministrul la Cluj-Napoca.

Adrian Curaj a vorbit si despre faptul ca educatorii si profesorii sunt nevoiti sa se ocupe de numeroase chestiuni administrative, care nu fac altceva decat sa influenteze negativ calitatea actului educational.

Ministrul Educatiei s-a intalnit la Cluj-Napoca cu inspectorii scolari generali din judetele din regiune (Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu) si cu reprezentanti ai mediului universitar clujean. De asemenea, acesta a participat la deschiderea Conferintei Nationale a Colegiilor si liceelor pedagogice din Romania, care a avut loc la liceul pedagogic din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *