Ministrul promite autostrada de la Cluj la Aiud din toamna

Lucrarile pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda sunt in grafic si vor fi date in folosinta la finele acestui an, noteaza ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, pe pagina sa de Facebook, acesta aratandu-se nemultumit, insa, de mobilizarea de pe loturile 1 si 2, care „ar putea fi mult mai buna”.

Potrivit sefului de la Transporturi, care a efectuat joi o vizita inopinata pe Autostrada Sebes-Turda, pe santierele loturilor 1 si 2 ale autostrazii erau prea putini oameni, lipsind chiar si angajatii DRDP Cluj.

O noua zi, noi provocari! Astazi, impreuna cu seful de la CNAIR, Stefan Ionita, am inspectat stadiul executiei la Autostrada Sebes-Turda. Chiar daca lucrurile au evoluat fata de situatia pe care am gasit-o in aprilie, sunt convins ca mobilizarea ar putea fi mult mai buna pe tronsoanele 1 si 2. Am gasit prea putini oameni pe santier, desi vremea este buna pentru constructii. Culmea este ca, de pe teren, nu lipseau doar muncitorii, ci si angajatii DRDP Cluj. Cu siguranta, un astfel de incident, nu se va mai repeta. Am cerut angajatilor de la Transporturi, care asigura supravegherea lucrarilor pe teren, sa fie mereu la datorie, pe santiere!”, a subliniat Razvan Cuc.

Ministrul a adaugat ca lucrarile la loturile 3 (peste 12 km) si 4 (16 km) ale autostrazii se desfasoara conform graficului, urmand sa fie date in folosinta la sfarsitului anului.

Ma bucur ca lucrarile pe loturile 3 si 4 ale autostrazii sunt in grafic, iar constructorii ne-au asigurat ca vor fi date in folosinta la finele acestui an. Autostrada Sebes-Turda se regaseste in Programul de Guvernare PSD si este vitala pentru asigurarea legaturii dintre Coridorul IV Pan-European si Autostrada Transilvania”, a mai spus Cuc.

Proiectul „Constructia autostrazii Sebes-Turda” presupune executia a 70 de kilometri de autostrada, asigurand o legatura directa si rapida intre Autostrada A1, Sibiu – Sebes – Orastie – Deva – Timisoara – Arad – Nadlac, parte din Coridorul IV Pan-European, si Autostrada A3, Brasov – Fagaras – Targu Mures – Turda – Cluj Napoca – Oradea – Bors, numita si Autostrada Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *