Mitea si Baldean refuza sa-si publice proiectele

Judecatorul Sergiu-Leon Rus, de la Curtea de Apel Cluj, a dezvaluit intr-o postare pe pagina sa de facebook ca binomul de la conducerea instantei, Baldean Denisa-Livia si Mitea Valentin, care ocupa functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte, in urma examenului organizat in perioada 12 septembrie – 4 decembrie 2014, nu si-au publicat proiectele cu care au participat pe reteaua Curtii de Apel Cluj.
In conformitate cu art. 7 alin. 2 fraza I din Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 320 din 27 aprilie 2006: „Proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere se depune la Consiliul Superior al Magistraturii cu cel putin 7 zile inainte de data desfasurarii primei probe a concursului sau examenului, atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific – CD, si se publica impreuna cu documentele relevante depuse pe intranetul instantei sau parchetului la care exista postul de conducere pentru care se candideaza, dupa ce functia de conducere respectiva a fost ocupata de candidat in urma concursului“.
Cei doi nu si-a publicat nici pana in prezent, pe intranetul Curtii de Apel Cluj, proiectele cu care au participat la concurs, cu toate ca a trecut mai bine de un an si jumatate de la ocuparea functiei.
Judecatorul clujean, cunoscut autor de articole de specialitate, a aratat judecatorilor Curtii le este incalcat dreptul elementar de a cunoaste de ce anume functiile au fost ocupate de Mitea si Baldean, care le sunt intentiile in privinta instantei si daca exista pasaje plagiate. Intr-adevar, daca nu exista nimic de ascuns, este inexplicabil de ce o obligatie atat de usor de indeplinit nu a fost inca respectata de cei doi care anterior au ocupat fiecare functia actuala a celuilalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *