Mitsubishi recunoaste manipularea consumului

Mitsubishi a recunoscut ca a manipulat datele testelor pentru a imbunataţi consumul maşinilor, scriu Bloomberg si Kyodo. Datele au fost descoperite in timpul unei investigatii interne a companiei si au fost raportate Ministerului Transporturilor de la Tokyo.

Conform declaratiei companiei, manipularea implica 625.000 de masini, inclusiv cele furnizate producatorului auto nipon Nissan Motor. Problema a fost descoperita de Nissan si cele doua companii discuta nivelul compensatiilor.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

In septembrie 2015, Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a acuzat VW ca a instalat un soft care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. VW a recunoscut ca a utilizat softul care a permis ca nivelul emisiilor unui numar de 580.000 de vehicule diesel fabricate din 2009 sa fie de 40 de ori mai ridicat decat cel permis, conform standardelor legale din SUA.

Departamentul Justitiei din SUA a cerut in ianuarie despagubiri VW, de pana la 46 miliarde de dolari, pentru incalcarea reglementarilor de mediu, iar compania germana se confrunta cu peste 50 de procese civile legate de depasirea nivelului emisiilor. Saptamana trecuta, un juriu federal a stabilit pentru 21 aprilie termenul limita pentru ca VW sa repare vehiculele afectate.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, in perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Volkswagen risca penalitati civile de 37.500 de dolari pentru fiecare masina ce nu respecta regulile federale privind emisiile in atmosfera, iar pentru identitate de rationament si Mitsubishi ar trebui sa se astepte la obligatii de plata similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *