MOL Romania majoreaza sprijinul financiar acordat tinerilor sportivi si artisti prin programul de promovare a talentelor

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat ieri seara cea de-a 13-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi si artisti cu rezultate bune din toata tara se pot inscrie in programul organizat pe baza de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, cresterea fiind de 210.000 lei fata de editia anterioara.

Solicitarile pot fi depuse pana la data de 16 iunie 2018, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Inscrierile se pot face atat individual, cat si prin echipe sportive sau ansambluri artistice, prin prezentarea rezultatelor din 2017-2018, a obiectivelor de viitor si a bugetului pentru finantarea solicitata.

In cadrul celor 12 editii anterioare ale programului, au fost acordate 1.442 de sponsorizari in valoare de peste 3.220.000 de lei unui numar de 1.953 de sportivi si tineri artisti din toata tara, unii dintre ei obtinand finantare de mai multe ori.

Talentul, munca si performanta tinerilor sunt valori legate de viitorul comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Prin continuitatea sustinerii tinerilor artisti si sportivi dorim sa le aratam ca aceste valori sunt apreciate, merita sa fie cultivate permanent si evidentiate la festivaluri si competitii nationale, europene, mondiale sau olimpice”, a declarat Camelia Ene, Director Executiv MOL Romania.

Evenimentul lansarii programului din acest an a avut loc la Sala de scrima Alexandru Csipler din Satu Mare, cu participarea tinerilor sportivi si artisti Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionut Gurza si Szilágyi Balázs, scrima, Izabela Voropciuc, pian, precum si a mentorului Csiszár Ferenc. „Finantarea obtinuta m-a ajutat la achizitionarea unui instrument performant care imi era necesar pentru a ma pregati”, a declarat pianista Izabela Voropciuc.

La aceasta editie, programul dispune de un fond total de 560.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale.

Tinerii talentati de azi sunt personalitatile de valoare pe care maine le vom admira si onora. Este o bucurie reala sa facem echipa cu ei in aceasta calatorie fascinanta de transformare. In cadrul acestei evolutii catre succes, tinerii sportivi si artisti au nevoie de indrumare, de sustinere emotionala dar si de suport financiar. Apreciem implicarea MOL Romania, care isi asuma un rol activ si pe termen lung in comunitatea locala, investind in viitorul talentelor si astfel, in viitorul nostru, al tuturor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Dintre beneficiarii editiilor anterioare ale programului, trei sportivi au participat la Jocurile Olimpice de Iarna 2018 Pyeong Chang: Lőrincz Tímea la schi fond, Stefan Musei si Andrei Turea la sanie. Andreea Dragoman, tenis de masa, s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret 2018, Buenos Aires. Scrimerul brasovean Andrei Pastin a obtinut prima medalie de aur mondial din istoria scrimei romanesti la sabie cadeti masculin la Campionatul Mondial 2018 din Verona. Cristina Tomescu din Craiova, clasa a VIII-a, este de trei ani consecutivi pe primul loc la Olimpiada Nationala de Muzica, categoria pian, iar colegul ei, Cadmiel Botac a obtinut locul 1 la concursurile internationale de pian Adilia Alivea si Piano Campus din Franta. Teatrul Independent Osonó a castigat 30 de premii nationale si internationale, de la Bangkok pana la Hamburg.

In cadrul Programului MOL Romania de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale.

Membrii juriilor iau in considerare, pe langa alte criterii, si corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Din finantarea totala a editiei a 13-a, 220.000 lei sunt destinati sportului, 200.000 lei domeniului artelor si 140.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

Cererile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Szekely, campioana europeana la atletism si doctor in sport, iar la secţiunea arta violonistul MÁRKOS Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari, aproximativ 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. In domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi, experienta de peste 75 de ani a Grupului sprijina operatiunile de productie in 8 tari si activitatile de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de peste 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care peste 210 in Romania.

Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea, de reabilitarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *