Multe locuri libere la centrele pentru persoanele fara adapost

Cele doua centre ale Primariei municipiului Cluj-Napoca asteapta persoanele fara un acoperis deasupra capului. Primul adapost este Centrul de Gazduire Temporara de pe str. Oasului nr. 298. Acolo exista 64 de locuri pentru barbati. Al doilea este Centrul Social de Urgenta de pe str. Dragos Voda nr. 36 cuprinzand 24 de locuri pentru barbati si 26 pentru femei. In caz de urgenta, locurile pentru persoanele fara adapost pot fi suplimentate cu pana la 20.

Am luat niste masuri foarte ferme in aceasta directie. Nimeni nu este lasat sub cerul liber pe parcursul noptii! Am fost personal sa verific in centre existenta spatiilor de cazare, sunt peste 150 de spatii. In fiecare seara exista patrule ale Politiei Locale care merg prin oras si ii invita pe oamenii strazii la centre, unde au o masa calda, un pat, iar oamenii sunt tratati cu respect si cu decenta. M-am ingrijit si ma voi ingriji ca acest lucru sa se intample”, a declarat primarul Emil Boc la radio.

Persoanele fara adapost se pot caza la aceste centre pentru o perioada determinata de timp, avand acces la pat, dus, dar si mancare. Autoritatile se plang insa ca oamenii strazii nu profita pentru prea mult timp de facilitatile oferite de municipalitate. Dupa ce sunt condusi in centre, stau doua-trei zile, prind puteri si pleaca voluntar din ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *