Nasra critica finantarea insuficienta a AHC Potaissa Turda de catre CJ Cluj

Dupa ce in 2017 AHC Potaissa Turda a ajuns in finala Challenge Cup, in 2018 echipa de handbal masculin a repetat performanta, calificandu-se intr-o finala de competitie europeana.

„AHC Potaissa Turda este perla sportiva a Clujului, doi ani la rand calificandu-se intr-o finala de competitie europeana, aceasta performanta facand cinste judetului Cluj, municipiului Turda.

Practic dl. Alin Tise a ales in 2018 sa subfinanteze singura echipa de handbal masculin din Romania, care in acest sezon ajunge in topul handbalului european. Este greu de inteles aceasta atitudine, este imposibil de inteles subfinantarea performantei sportive,” a declarat deputatul Horia Nasra, presedintele PSD Cluj.

Reamintim performanta de exceptie a Potaissa Turda din 30 aprilie 2018, care s-a calificat in finala Challenge Cup, dupa ce a trecut, pe teren propriu, de islandezii de la IBV Vestmannaeyjar, cu scorul de 28-24.

In tur, jucatorii de la Turda a pierdut in Islanda, cu 28-31, dar s-a calificat datorita scorului general, 56-55. In ultimul act, Potaissa ii va intalni pe grecii de la AEK Atena, care i-au eliminat pe portughezii de la Madeira Andebol SAD (29-21 si 23-23).

In sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup si a fost invinsa de Sporting. In acest moment, handbalul romanesc are trei echipe in fazele finale ale competitiilor europene, dupa fetele de la CSM Bucuresti (final-four-ul Champions League), cele de la SCM Craiova (finala Cupei EHF), iar acum baietii de la Potaissa Turda, care vor juca finala Challenge Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *