Nationala de fotbal revine la Cluj pentru un meci

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a hotarat, ieri, 20 decembrie, ca meciul dintre Romania si Danemarca, din preliminariile Campionatului Mondial 2018, sa se dispute pe Cluj Arena.

Partida Romania – Danemarca va avea loc duminica, 26 martie 2017, de la ora 21:45. Este cel de-al doilea meci al nationalei pe Cluj Arena, in aceste preliminarii, dupa egalul (1-1), in fata Muntenegrului.
Federatia a fost nevoita sa mute acest joc dupa sanctiunile primite luni, 19 decembrie, din partea forului mondial, pentru evenimentele de la jocul cu Polonia. Sanctiunile au prevazut ca doua partide ale Romaniei din aceste calificari sa se desfasoare in afara Bucurestiului, Arena Nationala fiind suspendata, plus o amenda de 95.000 de franci elvetieni.

Decizia FRF a fost comunicata deja catre FIFA. In total, meciul cu Danemarca va fi al treilea meci jucat de „tricolori” pe arena din Parcul Central, dupa amicalul cu Spania din 27 martie, incheiat 0-0, si partida din debutul preliminariilor CM 2018, cu Muntenegru, terminata 1-1.

Meciul cu Muntenegru a fost marcat de starea precara a gazonului, distrus de Untold 2016, iar decizia forului national vine intr-un moment in care Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca va discuta eventuala inchiriere a stadionului Cluj Arena pentru desfasurarea Untold 2017 dupa ce organizatorii festivalului vor finaliza reparatiile necesare si vor remedia toate pagubele aduse infrastructurii arenei sportive in urma editiei de anul acesta.

Cu toate ca organizatorii Untold au declarat atunci ca gazonul va fi refacut pana la meciul cu Muntenegru din 4 septembrie 2016, iata ca si dupa atata vreme, in prezent, exista reparatii neefectuate.
Ieri, presedintele CJ, Alin Tise, a declarat: „Voi discuta despre o eventuala inchiriere a stadionului in vederea organizarii festivalului Untold 2017 precum si despre cuantumul chiriei abia dupa finalizarea reparatiilor ramase restante, fapt care l-am comunicat in scris si organizatorilor evenimentului Untold„.

O comisie constituita din dispozitia presedintelui CJ Cluj a inventariat in august 2016 toate daunele aduse gazonului, pistei, tribunelor si a incheiat un proces verbal de constatare a pagubelor, acestea trebuind sa fie suportate in totalitate de catre organizatorii festivalului Untold.

Avand in vedere prevederile contractuale ale conventiei incheiate in acest sens intre Cluj Arena si organizatorii festivalului Untold, CJ Cluj, in calitate de proprietar al Cluj Arena, a solicitat societatii organizatoare sa remedieze in regim de maxima urgenta problemele legate de starea gazonului, precum si toate celelalte eventuale pagube aduse infrastructurii arenei sportive cu ocazia desfasurarii festivalului, probleme care pana acum nu au fost remediate in totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *