Nikkei a cumpărat prestigioasa publicaţie Financial Times

Editorul britanic Pearson a vândut publicaţia financiară „Financial Times“ companiei media Nikkei din Japonia, pentru 844 milioane de lire sterline (1,3 miliarde de dolari), transmit Bloomberg şi Reuters. Vânzarea nu include participaţia de 50% deţinută de Pearson la revista „Economist“.

„Sunt extrem de mândru că vom face echipă cu Financial Times, una dintre cele mai prestigioase organizaţii de presă din lume. Împărtăşim aceleaşi valori jurnalistice“, a afirmat Tsuneo Kita, preşedinte şi director general al Nikkei.

Presa de specialitate a informat joi că printre cei interesaţi de a prelua Financial Times se află grupul german de media Axel Springer şi agenţiile Bloomberg şi Thomson Reuters. Nikkei este cel mai mare grup media independent din Asia, deţinând publicaţia financiară cu acelaşi nume.

Rezultatele pe anul 2014 arată că Financial Times a avut aproape 720.000 de ediţii tipărite şi online, peste 500.000 de abonaţi la ediţia online, reprezentând 70% din totalul cititorilor care au plătit pentru a citi publicaţia.

La bursa de la Londra, acţiunile Pearson au urcat cu 2,3%. Pearson, care pe lângă Financial Times şi The Economist deţine şi o participaţie la editura Penguin Random House, este lider mondial în domeniul publicaţiilor educaţionale şi deţine ziarul Financial Times din anul 1957.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *