Noi reguli pentru obtinerea permisului auto

Din 1 ianuarie 2022, intra in vigoare noi reglementari cu privire la obtinerea permisului de conducere. Se urmareste cresterea nivelului de pregatire a celor care doresc sa obtina dreptul de a conduce.

Incepand de anul viitor, persoanele care urmaresc obtinerea permisului vor trebui sa faca dovada faptului ca au absolvit 10 clase. Doar asa se vor putea inscrie la cursurile pentru scoala de soferi.

Aceasta masura a fost propusa pentru a ridica nivelul de pregatire a doritorilor. Aceasta in conditiile in care se constata ca rata de promovare a examenului teoretic este in jur de 30%.

De asemenea, s-a modificat si modul de sustinere a probei practice al examenului auto. Conform noilor reglementari, proba este inregistrata audio si video, pentru a evita eventuale contestatii ulterioare.

Cei interesati sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa urmeze o serie de pasi obligatorii. Candidatii trebuie sa fie evaluati psihologic si medical, astfel incat sa fie apti pentru a conduce un vehicul pe drumurile publice. Candidatii trebuie sa obtina fisa medicala care urmeaza sa fie depusa in 6 luni de la efectuarea analizelor medicale.

Certificatul medical nu se elibereaza in cazul unor tulburari grave. Astfel, probleme precum abuz si dependenta de alcool, epilepsie, tulburari psihice majore, retard mental sau boli care afecteaza semnificativ vederea, auzul, locomotia etc., atrag descalificarea.

Totodata, candidatii trebuie sa urmeze cursuri de pregatire teoretica si practica autorizate. Sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere se poate face intr-un an de la absolvirea cursurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *