Noua actiune de salubrizare la Tarnita

Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta iubitorilor muntelui, a locuitorilor si a proprietarilor de case de vacanta din zona turistica a lacului Tarnita, situata pe drumul judetean DJ 107P Somesul Rece – Somesul Cald faptul ca, in cursul zilei de luni, 22 ianuarie 2018, a fost derulata o ampla actiune de salubrizare a acestui sector.

Scopul acestei operatiuni l-a reprezentat colectarea deseurilor menajere abandonate in mod ilegal de participantii la trafic. Cu acest prilej a fost colectata si transportata in locuri special amenajate in vederea depozitarii o cantitate de aproximativ 10 tone de deseuri depozitate ilegal in vecinatatea partii carosabile a drumului judetean 107P.

A fost o actiune mai mult decat necesara si care nu putea fi amanata intrucat numarul celor care tranziteaza aceasta zona, cu atat mai mult cu cat a nins, e unul considerabil. Și, pentru ca suntem convinsi ca acest areal ar trebui sa aiba o cu totul alta fata, vom continua sa ne facem datoria, inclusiv prin sanctionarea celor care depoziteaza ilegal deseuri”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

La actiune au participat angajati ai Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul Consiliului Judetean Cluj, fiind folosite utilaje specifice colectarii si transportului de deseuri.

In perspectiva, Consiliul Judetean Cluj, prin Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat, va continua sa acorde o atentie constanta problemei gunoaielor depozitate ilegal pe marginea drumului judetean DJ 107P, sens in care va continua sa desfasoare actiuni de ecologizare in zona Tarnita. In paralel insa, forul administrativ judetean va intensifica demersurile intreprinse in vederea descurajarii si, respectiv, sanctionarii celor care depoziteaza ilegal gunoaie, in alte locuri decat cele special amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *