Noua cresa deschisa in Cluj-Napoca

Cresa “Casuta Iepurasilor” este deschisa incepand de joi, 2 mai, in cartierul Grigorescu. Noua cresa a fost construita de Primaria Cluj-Napoca la standarde europene, cu o capacitate de 90 de locuri. Valoarea investitiei de la bugetul local este de 4.041.819 lei cu TVA inclus.

Cladirea moderna a noii crese este structurata pe un regim de inaltime parter, etaj si etaj retras, cuprinzand: spatii de acces la imobil; 4 grupe de copii cu acces pentru fiecare grupa la sali de joaca, dormitoare, grupuri sanitare; spatiu medical aferent; spatiu administrativ; spatiu tehnico-gospodaresc; spatiu de joaca in aer liber.

Sustenabilitatea cladirii a fost realizata prin folosirea materialelor ecologice, cu o componenta mica de carbon, si au fost utilizate solutii constructive de instalatii cu impact cat se poate de redus asupra mediului. La constructie au fost utilizate o parte din materialele obtinute prin demolarea cladirii existente pe amplasament (piatra, caramida), sisteme de consum eficient si economic al apei (reciclarea apei pluviale).

De asemenea, in noua cresa au fost implementate sisteme alternative de generare a energiei proprii prin panouri solare, iar incalzirea sau racirea spatiilor este asigurata prin montarea unor pompe de caldura si circuite in pereti.

Primaria Cluj-Napoca urmareste crearea de noi crese, respectiv extinderea celor existente, pentru marirea numarului de locuri. In acest moment, pe raza municipiului Cluj-Napoca, in toate unitatile aflate in subordinea Primariei, exista un numar de 1232 locuri in crese.

Pe termen mediu, alte 180 de locuri vor fi date in folosinta, toate in cartierul Manastur. In prezent se lucreaza la o viitoare cresa, care va avea o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea unei crese existente, cu o capacitate similara de 90 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *