“Nutritie pentru SuperEroi” – ateliere cu 4.000 beneficiari

Dupa succesul Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei, echipa Asociatiei Medicover a adus in atentie un alt proiect. “Nutritie pentru SuperEroi” este adresat elevilor de clasa a IV-a din orasele de implementare Cluj-Napoca si Ploiesti.

Programul a fost lansat in noiembrie 2022 si a beneficiat de implicarea unei echipe de specialisti in nutritie. A fost creat impreuna cu nutritionist-dieteticienii Erika Deac si Ioana Mesea. A luat forma unor ateliere gratuite de nutritie online, pline de jocuri si personaje distractive. In cadrul celor doua sesiuni educative, copiilor le-au fost explicate principalele grupe de alimente. Ei au invatat proportiile in care trebuie ele combinate pentru o masa echilibrata si beneficiile aduse organismului.

Timp de 12 luni, 56 de scoli si aproape 4.000 de beneficiari ai atelierelor „Nutritie pentru SuperEroi”

Dupa un an de la lansare, proiectul are parte de rezultate notabile. Numarul elevilor din Cluj-Napoca si Ploiesti care s-au bucurat de informatiile impartasite prin intermediul atelierelor nutritionale “Nutritie pentru SuperEroi” se apropie de 4.000, fiind implicate 153 de cadre didactice de la 56 de scoli.

Declaratiile coordonatorilor atelierelor „Nutritie pentru SuperEroi”

Ne-am dorit sa fim prezenti in cat mai multe scoli, pentru a-i ajuta pe elevi sa inteleaga ca un stil de viata armonios presupune alegeri alimentare sanatoase. Acestea pot fi facute cu usurinta daca exista o serie de cunostinte despre nutritie. Cu sprijin din partea Primariei Cluj-Napoca si Inspectoratului Scolar Judetean, am reusit sa extindem numarul beneficiarilor si sa amplificam, spre incantarea tuturor, impactul proiectului nostru”, puncteaza Irina Sandor, coordonator local Cluj-Napoca.

Am urmarit ca efectele acestor ateliere sa se faca simtite si in afara mediului scolar. Astfel au de castigat atat elevul, cat si intreaga lui familie. Rationamentul pe care ne-am bazat a fost unul simplu. Cand o informatie este interesanta, ea merita impartasita si, mai ales, pusa in practica. In definitiv, la orice varsta este important sa cunosti proportiile in care trebuie combinate alimentele pentru a obtine o «farfurie perfecta», plina de satietate si nutrienti”, adauga Erika Deac, nutritionist-dietetician.

Initiativa noastra a avut la baza o nevoie de mare actualitate. Aceasta este informarea elevilor de clasa a IV-a cu privire la aspectele unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Faptul ca lectiile elementare de nutritie nu sunt atat de prezente in scoli ne-a motivat sa luam atitudine si sa venim cu o alternativa prietenoasa si creativa, care a vorbit pe intelesul copiilor: «Nutritie pentru SuperEroi». Prin personaje inedite si activitati interactive, celor mici le-a fost mentinuta atentia. Totodata, le-a fost stimulat si interesul pentru o alimentatie corecta. Astfel, procesul de asimilare a informatiilor a fost facilitat”, afirma Ioana Mesea, nutritionist-dietetician.

Un alt proiect derivat din Programul “inCerc”, in curand

Deschiderea, interesul si reactiile pozitive ale publicului beneficiar pentru avantajele unui stil de viata organizat, cu focus pe activitate fizica sustinuta si nutritie echilibrata, au fost remarcate si valorificate. Drept urmare, dupa sase ani de Program „inCerc”, membrii Asociatiei Medicover se pregatesc sa lanseze un proiect. Va fi disponibil la nivel national, pentru toate scolile din Romania, din mediul urban sau rural.

Continuitatea este una din cheile succesului cand discutam despre adoptarea unui regim alimentar sanatos si prevenirea excesului ponderal ori a dezvoltarii diabetului zaharat. Initiativa «Nutritie pentru SuperEroi» demonstreaza, asemenea Programului «inCerc», ca niciodata nu e prea devreme sa educi publicul. Trebuie doar sa identifici abordarea cea mai potrivita, sa iti pastrezi energia si sa crezi in cauza ta. In mai putin de un an, am reusit sa fim aproape de 4.000 de elevi prin atelierele noastre online, un rezultat incurajator pentru noul nostru demers cu focus pe stil de viata echilibrat, care vizeaza o implementare la nivel national. Dar revenim cu detalii, in curand”, conchide George Istrate, Directorul General al Asociatiei Medicover.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *